![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg bůčku s kostí • 500 g kysaného zelí • sůl • kmín • voda Recept bůček v zelí připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky asi 150 g velké, jednotlivé kousky osolíme a postavíme na pekáč kůží dolů tak, aby měly kolem sebe místo. Kolem každého kousku rozložíme kysané zelí i ke stěnám pekáče (zelí nevymačkáváme, naopak dáme ho tam i s nálevem), podlijeme vodou, maso posypeme kmínem a pečeme v troubě při 190°C do měkka. Bůček v zelí podáváme nejlépe s chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bůček v zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborové pirohy se zelím, hrách zapékaný se zelím, fazole se zelím a s pohankou, bramborové špalky s uzeným masem a se zelím, transylvánské vrstvené zelí, kuřecí stehna na zelí, pečené kuře na zelí s medem, divočák na pivě se zelím, rýže se zelím a mletým masem, pečený bůček s blumami bůček v zelí, recept, hlavní jídla |