![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg bůčku s kostí • 500 g kysaného zelí • sůl • kmín • voda Recept bůček v zelí připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky asi 150 g velké, jednotlivé kousky osolíme a postavíme na pekáč kůží dolů tak, aby měly kolem sebe místo. Kolem každého kousku rozložíme kysané zelí i ke stěnám pekáče (zelí nevymačkáváme, naopak dáme ho tam i s nálevem), podlijeme vodou, maso posypeme kmínem a pečeme v troubě při 190°C do měkka. Bůček v zelí podáváme nejlépe s chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bůček v zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: transylvánské vrstvené zelí, vepřový bůček s nádivkou, střítežské zelí, staročeské kuře se zelím, pečená kachna s červeným zelím, bramborové špalky s uzeným masem a se zelím, bramborák se zelím, celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu, filé s kysaným zelím, těstoviny se zelím bůček v zelí, recept, hlavní jídla |