KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Broskvový kompot

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept broskvový kompot potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 kg zralých tvrdých broskví
   • 1,5 l vody
   • 500 g pískového cukru
   • 1 lžička kyseliny citrónové
   • 8 hvězdiček badyánu
Recept broskvový kompot připravíme takto:
Svaříme vodu s cukrem. Broskve omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky, vypeckujeme a ponoříme do studené vody, v níž jsme rozpustili kyselinu citrónovou. Půlky broskví narovnáme do čistých zavařovacích sklenic vždy řeznou stranou dolů a do každé z nich přidáme dvě hvězdičky badyánu. Zalijeme teplým sirupem, asi 1,5 cm pod hrdlo sklenice a pevně uzavřeme víčkem. Sklenice s kompoty vložíme do hrnce s teplou vodou a sterilujeme 20 až 25 minut při teplotě 85°C.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Broskvový kompot nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jahodovo-broskvový kompot, třešňový kompot iii, jablkový kompot ii, rebarborový kompot ii, třešňový kompot, rebarborový kompot, meruňkový kompot, jablkový kompot, jablkový kompot s vanilkou, rychlý ovocný kompot



broskvový kompot, recept, kompoty, marmelády


©2024KucharkaRecepty.cz