KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept broskvový kompot potřebujeme tyto suroviny: • 3 kg zralých tvrdých broskví • 1,5 l vody • 500 g pískového cukru • 1 lžička kyseliny citrónové • 8 hvězdiček badyánu Recept broskvový kompot připravíme takto:
Svaříme vodu s cukrem. Broskve omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky, vypeckujeme a ponoříme do studené vody, v níž jsme rozpustili kyselinu citrónovou. Půlky broskví narovnáme do čistých zavařovacích sklenic vždy řeznou stranou dolů a do každé z nich přidáme dvě hvězdičky badyánu. Zalijeme teplým sirupem, asi 1,5 cm pod hrdlo sklenice a pevně uzavřeme víčkem. Sklenice s kompoty vložíme do hrnce s teplou vodou a sterilujeme 20 až 25 minut při teplotě 85°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Broskvový kompot nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jahodovo-broskvový kompot, třešňový kompot iii, jablkový kompot ii, rebarborový kompot ii, třešňový kompot, rebarborový kompot, meruňkový kompot, jablkový kompot, jablkový kompot s vanilkou, rychlý ovocný kompot broskvový kompot, recept, kompoty, marmelády |