![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 baklažány • 250 g vepřového masa • 1 houska • 1 cibule • česnek • 1 lžíce strouhaného sýra • 1 vejce • sůl • pepř • oregano • bazalka • bílý pepř • 100 g sádla • asi 50 g strouhané housky Recept baklažány plněné masem připravíme takto:
Oloupané baklažány osolíme rozpůlíme podélně nebo jen seřízneme špičku a dužinu opatrně vybereme. Vydlabanou dužinu nakrájíme najemno, smícháme s mletým masem, namočenou houskou, vejcem, solí kořením a cibuli osmaženou na tuku a podle potřeby zahustíme strouhankou. Připravené baklažány plníme nádivkou, srovnáme na vymazaný pekáč, podlijeme a dusíme do měkka. V naší kuchařce bylo kromě receptu Baklažány plněné masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, belgické plněné brambory, bramborové špecle s vepřovým masem, špenát s kuřecím masem, pikantní pánev s mletým masem, těstoviny se špenátem a kuřecím masem, hovězí plněné závitky, pečené brambory plněné brynzou, papriky plněné uzeným tofu a mletým masem, zapečené těstoviny s uzeným masem baklažány plněné masem, recept, hlavní jídla |