![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g kakaových sušenek • 50 g polohrubé mouky • 100 g strouhaných vlašských ořechů • 100 g krupicového cukru • vanilkový cukr • citrónová kůra • špetka soli • 150 g másla • 2 vejce • troška mleté skořice • půl lžičky prášku do pečiva • 400 g čerstvého vyzrálého angreštu • 2 lžíce řidší rybízové marmelády • vejce na potření • hrst sekaných vlašských ořechů • moučkový cukr na posypání Recept angreštový koláč připravíme takto:
Sušenky nastrouháme a promícháme s moukou, cukrem, solí, práškem do pečiva, skořicí, citrónovou kůrou a strouhanými ořechy. Přidáme tuk a vejce a vypracujeme vláčné těsto. Z něj oddělíme dvě třetiny, které zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladnu. Z odleželého těsta vyválíme kruhovou placku, obvod zarovnáme rádlem a placku přeneseme do vymazané, moukou vysypané koláčové formy. Očištěný angrešt obalíme v rybízové marmeládě a rozložíme hustě na celou plochu těsta. Zbylou třetinu těsta vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme na rozložený angrešt mřížku, kterou potřeme rozšlehaným vejcem. Celý povrch koláče pak posypeme sekanými ořechy. Koláč pečeme při 170°C asi 35-40 minut. Zchladlý posypeme moučkovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Angreštový koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: koláč líné ženy, máslové koláčky, tvarohový koláč s třešněmi recept, velikonoční rozinkový koláč, zázvorové koláčky ze špaldy, banánový koláč s mozzarellou, ostružinový koláč, koláč z cukety, meruňkový koláč s tvarohem, švédský tvarohový koláč angreštový koláč, recept, sladkosti |