KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept škubánky (kocmouch) potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor • 150 g polohrubé mouky • 10 g soli Recept škubánky (kocmouch) připravíme takto:
Brambory oloupeme, zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme je skoro do měkka. Vodu scedíme do hrnku, brambory rozšťoucháme, upěchujeme a obrácenou vařečkou uděláme do nich otvory až ke dnu. Do těchto otvorů nasypeme mouku a nalijeme na ni asi polovinu horké zcezené vody. Nádobu přikryjeme a mouku necháme v bramborách dobře propařit. Vodu, která se nevsákne, slijeme, těsto vařečkou dobře propracujeme, až je husté a zcela bez kousků. Dle chuti osolíme. Podáváme jako přílohu k masu nebo vařené či dušené zelenině. Můžeme též podávat samotné posypané mákem a pocukrované. V naší kuchařce bylo kromě receptu Škubánky (kocmouch) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kukuřičné škubánky se škvarky, škubánky z pohankové mouky, rychlé bramborové škubánky, jáhlové škubánky, opečené škubánky škubánky (kocmouch), recept, přílohy |