KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jáhlové škubánky potřebujeme tyto suroviny: • 1 hrnek (250 ml) suchých jáhel • 3 hrnky vody • 100 g polohrubé mouky • 1 lžička soli Recept jáhlové škubánky připravíme takto:
Spařené a propláchnuté jáhly dáme do hrnce, zalijeme třemi hrnky vody, osolíme asi jednou lžičkou soli, přivedeme k varu a pak pomalu vaříme pod poklicí, dokud nejsou jáhly uvařené na kaši a voda není téměř pryč. Stáhneme z plotýnky, do jáhlové kaše uděláme vařečkou díry a vsypeme mouku. Zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut odpočinout. Pak vše promícháme v hladkou hmotu a lžící namočenou v oleji tvarujeme škubánky. Podáváme posypané strouhankou, cukrem a omaštěné rozpuštěným máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jáhlové škubánky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kukuřičné škubánky se škvarky, jáhlové halušky, škubánky (kocmouch), škubánky z pohankové mouky, opečené škubánky, rychlé bramborové škubánky jáhlové škubánky, recept, přílohy |