KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept žloutkové věnečky potřebujeme tyto suroviny: • 160 g hladké mouky • 4 vejce • 0,25 l mléka • 100 g másla • sůl • půl lžičky prášku do pečiva • 1 vejce na potření • na krém: 0,5 l mléka + 1 vanilkový pudink + 1 lžíce hladké mouky + 80 g cukru + 1 vanilkový cukr + 2 lžíce rumu + 125 g másla Recept žloutkové věnečky připravíme takto:
Krém připravíme tak, že z mléka, pudinku, hladké mouky, obou cukrů a rumu uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a až bude vlažná, zašleháme do ní máslo. Věnečky připravíme tak, že mléko s máslem a solí přivedeme k varu, pak stáhneme plamen, vsypeme mouku a mícháme až vznikne jakoby "knedlík" a dno hrnce zbělá. Po mírném zchladnutí postupně jedno po druhém vešleháme vejce a prášek do pečiva. Na vymazaný a vysypaný plech si vykrajovátkem nebo sklenkou o průměru cca 5 cm vyznačíme kolečka, pístovou zdobičkou naneseme těsto, potřeme vejcem a pečeme při teplotě 180-200°C. Zkraje neotvíráme, aby těsto nekleslo. Věnečky hned po vyndání rozřízneme a naplníme krémem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Žloutkové věnečky II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: žloutkové věnečky, oříškové věnečky s vínem, žloutkové kuličky, jahodové věnečky, vídeňské věnečky, žloutkové rohlíčky, mandlové věnečky, ořechové věnečky, citrónové věnečky, máslové věnečky žloutkové věnečky ii, recept, sladkosti |