KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zapékané mušle Saganaki

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapékané mušle saganaki potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g konzervovaných nebo mražených mušlí
   • 400 ml rajčatové šťávy
   • 200 g sýru feta
   • 1 větší zelená paprika
   • 4 rajčata
   • petrželová nať
   • mletý pepř
   • olivový olej
Recept zapékané mušle saganaki připravíme takto:
Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata na měsíčky a podusíme na oleji. Přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak, sůl, mletý černý pepř, mušle a podusíme ještě asi 10 minut. Na závěr přidáme kousky sýru feta a promícháme. Směs přendáme do zapékacích misek, posypeme strouhaným sýrem a dáme na pár minut zapéct. Před servírováním posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapékané mušle Saganaki nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

zapečené mušle saganaki



zapékané mušle saganaki, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz