KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zapékané mušle saganaki potřebujeme tyto suroviny: • 400 g konzervovaných nebo mražených mušlí • 400 ml rajčatové šťávy • 200 g sýru feta • 1 větší zelená paprika • 4 rajčata • petrželová nať • mletý pepř • olivový olej Recept zapékané mušle saganaki připravíme takto:
Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata na měsíčky a podusíme na oleji. Přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak, sůl, mletý černý pepř, mušle a podusíme ještě asi 10 minut. Na závěr přidáme kousky sýru feta a promícháme. Směs přendáme do zapékacích misek, posypeme strouhaným sýrem a dáme na pár minut zapéct. Před servírováním posypeme jemně nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapékané mušle Saganaki nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené mušle saganaki zapékané mušle saganaki, recept, speciality |