![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 290 g mouky • 200 ml mléka • 200 ml minerálky • 2 vejce • 2 cibule • 2 lžíce másla • 350 g smíšeného mletého masa • 150 ml masového vývaru (z kostky) • 2 lžíce rajského protlaku • 2 lžíce sekané petrželky • 1 sušená feferonka • sůl • pepř • 250 g zakysané smetany • 2 lžíce oleje • tuk Recept zapečené ďábelské lívance připravíme takto:
250 g mouky rozšleháme v mléce a minerálce. Vmícháme vejce. Těsto necháme odpočinout 30 min. Cibuli oloupeme a jemně posekáme. Zesklovatíme na rozehřátém másle. Přidáme mleté maso a dokřupava opečeme. Přikryté dusíme na mírném ohni asi 10 min. Vmícháme rajský protlak a petrželku, rozdrobíme feferonku, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250°C. Smícháme 40 g mouky a zakysanou smetanu a necháme 15 minut odpočinout. Rozehřejeme olej na teflonové pánvi a na něm upečeme 12 lívanců. Lívance naplníme mletým masem a zavineme. Vložíme do nízké vymaštěné zapékací formy. Potřeme zakysanou smetanou a zapékáme zhruba 7 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečené ďábelské lívance nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami, zapečené škubánky se čtyřmi druhy sýra, zapečené hovězí maso se zeleninou, zapečené brambory se sýrem ii, zapečené těstoviny s pórkem, pohankové lívance, rybí filé zapečené s rajčaty a nivou, ďábelské kotlety, zapečené těstoviny s houbami v římském hrnci, zeleninové lívance zapečené ďábelské lívance, recept, hlavní jídla |