KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Žampióny zapečené s telecím masem

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept žampióny zapečené s telecím masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g žampiónů
   • 200 g dušeného telecího masa
   • 70 g oleje
   • 1 malá cibule
   • 30 g hladké mouky
   • 1 dcl smetany
   • 2 vejce
   • 40 g strouhaného sýra
   • sůl
   • mletý pepř
   • 1 lžíce bílého vína
   • citronová šťáva
   • 2 dcl mléka
Recept žampióny zapečené s telecím masem připravíme takto:
Z 20 g oleje a 20 g hladké mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji postupně s mlékem a povaříme. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 40 g oleje, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny, citrónovou šťávu, pepř a sůl a dusíme pod pokličkou pět minut. Pak přidáme telecí maso nakrájené na kostičky, zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali 10 g mouky, a krátce povaříme. Směs vložíme do zapékací misky vymaštěné olejem a povrch uhladíme. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, sníh z bílků, sůl a jemně nastrouhaný sýr, nalijeme na žampióny a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Zapečené žampióny pokapeme vínem a hned podáváme.





žampióny zapečené s telecím masem, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz