KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept žampióny zapečené s telecím masem potřebujeme tyto suroviny: • 250 g žampiónů • 200 g dušeného telecího masa • 70 g oleje • 1 malá cibule • 30 g hladké mouky • 1 dcl smetany • 2 vejce • 40 g strouhaného sýra • sůl • mletý pepř • 1 lžíce bílého vína • citronová šťáva • 2 dcl mléka Recept žampióny zapečené s telecím masem připravíme takto:
Z 20 g oleje a 20 g hladké mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji postupně s mlékem a povaříme. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 40 g oleje, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny, citrónovou šťávu, pepř a sůl a dusíme pod pokličkou pět minut. Pak přidáme telecí maso nakrájené na kostičky, zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali 10 g mouky, a krátce povaříme. Směs vložíme do zapékací misky vymaštěné olejem a povrch uhladíme. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, sníh z bílků, sůl a jemně nastrouhaný sýr, nalijeme na žampióny a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Zapečené žampióny pokapeme vínem a hned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Žampióny zapečené s telecím masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažené žampióny v šunkovém těstíčku, rýžové pirožky se žampióny a smetanou, zapečené sýrové chlebíčky, plněné zapečené klobásy, zapečené špekáčky, bramborový závin s uzeným masem, avokádo zapečené se sýrem, cibule plněná mletým masem, avokádo plněné kuřecím masem, párky zapečené v listovém těstě žampióny zapečené s telecím masem, recept, předkrmy |