KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Cibule plněná mletým masem

Kategorie: předkrmy, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept cibule plněná mletým masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 větší cibule
   • 500 g mletého masa
   • 1 lžíce másla
   • svazek šalvěje
   • sůl
   • červený pepř
   • 1 sklenice okurek naložených v octě (215 g bez nálevu)
   • 150 g strouhaného sýra
   • 1 vejce
   • 100 ml suchého bílého vína
   • 4 lžíce strouhanky
   • 30 g másla
Recept cibule plněná mletým masem připravíme takto:
Cibule oloupeme, vodorovně rozpůlíme a opatrně vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kostičky a polovinu osmahneme s mletým masem na másle. Šalvěj omyjeme a osušíme, lístky otrháme, nakrájíme na nudličky, přidáme k masu a osolíme a opepříme. Okurky necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Vejce, 100 g strouhaného sýra a okurky vmícháme do mletého masa. Do zapékací formy dáme zbylou nakrájenou cibulí, víno a vydlabané cibule, které naplníme mletým masem. Strouhanku osmahneme na másle a navrstvíme ji na cibule. Pečeme celkem asi 20 minut, po 10 minutách cibule posypeme zbylým strouhaným sýrem sýra.





cibule plněná mletým masem, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz