KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zajíc po myslivecku

Kategorie: speciality, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zajíc po myslivecku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 zajíc
   • 200 g slaniny
   • 5 dcl světlého piva
   • 5 dcl tmavého piva
   • 300 g cibule
   • 1 dcl šlehačky
   • 2 lžíce másla
   • 5 dl vývaru
   • sůl
   • pepř
   • mletý zázvor
Recept zajíc po myslivecku připravíme takto:
Zajíce vložíme do pekáče, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme pivem a necháme několik dní odležet. Občas obrátíme. Poté zajíce naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Máslo rozehřejeme a zprudka na něm zajíce opečeme. Pak podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka, přičemž během pečení podléváme a obracíme. Ke konci pečení přidáme šlehačku. Podáváme s vařenými bramborami.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Zajíc po myslivecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pečený zajíc na rožni, beraní hřbet po myslivecku, fazole po myslivecku



zajíc po myslivecku, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz