![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 500 g pohanky • 300–400 g uzeného bůčku • 1 cibule • 3-4 stroužky česneku • 1 lžička majoránky • sádlo • sůl • pepř Recept valašský kontrabáš připravíme takto:
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. V pánvi na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Po 3-4 minutách přidáme na kostičky nakrájený bůček a o chvíli později uvařenou pohanku. Sundáme z ohně, přidáme brambory a majoránku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Tuto směs dáme do vymazaného pekáče a zapečeme v troubě při 190-200°C přibližně pět minut. Valašský kontrabáš podáváme nejlépe se zakysaným zelím. V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašský kontrabáš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zvěřinový valašský kontrabáš valašský kontrabáš, recept, hlavní jídla |