KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Valašské vdolky

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept valašské vdolky potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hrubé mouky
   • 100 g másla
   • 50 g cukru
   • 1 vejce
   • 0,25 l mléka
   • 20 g droždí
   • špetka soli
   • citrónová kůra
   • 150 g másla
   • rybízová zavařenina
   • 1 smetana na šlehání
Recept valašské vdolky připravíme takto:
Z droždí, lžičky mouky, lžičky cukru a trochy mléka zaděláme kvásek. Pak utřeme do pěny cukr s máslem, vejcem a citrónovou kůrou, přidáme prosátou mouku, špetku soli a vykynutý kvásek, těsto propracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát cca 0,5 cm silný a z něj vykrajujme větší kolečka, která necháme ještě chvíli kynout. Pak rozehřejeme máslo, vložíme do něj vdolečky a do každého vdolečku uděláme důlek. Smažíme nejprve pod pokličkou, po obrácení pokličku sundáme. Po vychladnutí plníme do důlku zavařeninou a zdobíme šlehačkou. Podle chuti můžeme dozdobit strouhaným tvarohem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašské vdolky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

vdolky se skořicí, vdolky s ostružinovým krémem, valašské frgály, tvarohové vdolky, skořicové vdolky, hruškové vdolky



valašské vdolky, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz