KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept valašské vdolky potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hrubé mouky • 100 g másla • 50 g cukru • 1 vejce • 0,25 l mléka • 20 g droždí • špetka soli • citrónová kůra • 150 g másla • rybízová zavařenina • 1 smetana na šlehání Recept valašské vdolky připravíme takto:
Z droždí, lžičky mouky, lžičky cukru a trochy mléka zaděláme kvásek. Pak utřeme do pěny cukr s máslem, vejcem a citrónovou kůrou, přidáme prosátou mouku, špetku soli a vykynutý kvásek, těsto propracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát cca 0,5 cm silný a z něj vykrajujme větší kolečka, která necháme ještě chvíli kynout. Pak rozehřejeme máslo, vložíme do něj vdolečky a do každého vdolečku uděláme důlek. Smažíme nejprve pod pokličkou, po obrácení pokličku sundáme. Po vychladnutí plníme do důlku zavařeninou a zdobíme šlehačkou. Podle chuti můžeme dozdobit strouhaným tvarohem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašské vdolky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vdolky se skořicí, vdolky s ostružinovým krémem, valašské frgály, tvarohové vdolky, skořicové vdolky, hruškové vdolky valašské vdolky, recept, sladkosti |