KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept uzený pstruh s hruškami potřebujeme tyto suroviny: • 4 uzené filety ze pstruha bez kůže • 60 g řeřichy • 1 malá čekanka radicchio (natrhaná na kousky) • 2 zralé hrušky • 2 lžíce citrónové šťávy • 2 lžíce olivového oleje • 2 lžičky strouhaného křenu • 3 lžíce zakysané smetany • sůl • pepř Recept uzený pstruh s hruškami připravíme takto:
Řeřichu a čekanku radicchio dáme do misky. Filety ze pstruha nakrájíme na nudličky a přidáme do misky. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do jiné misky, pokapeme polovinou citrónové šťávy a promícháme. Hrušky pak přidáme do salátu. Zbývající citrónovou šťávu smícháme s olivovým olejem, dle chuti osolíme a opepříme a nalijeme na salát. Promícháme a upravíme do salátové mísy. Křen smícháme se zakysanou smetanou a naneseme na salát. Podáváme s krajíčky chleba s máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzený pstruh s hruškami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborový salát s uzenými rybami, salát ze pstruha, zeleninový salát s uzeným tolstolobikem uzený pstruh s hruškami, recept, saláty |