![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g mletého masa (půl na půl vepřového a hovězího) • 1 cibule • 100 g zakysané smetany • 1 kostka polévkového koření • mletý pepř • sůl • na těsto: 300 g hladké mouky + voda + sůl Recept ukrajinské pelmeně připravíme takto:
Do mísy nasypeme mouku, přidáme přiměřené množství vody a vytvoříme těsto. To pak rozválíme a vykrajujeme z něj čtverečky o velikosti cca 4x4 cm. V jiné míse pořádně promícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Na každý čtvereček těsta dáme trochou masové směsi, přeložíme na půl a okraje pořádně stiskneme k sobě a pak k sobě stiskneme spičky. Vaříme ve vroucí vodě s kostkou polévkového koření asi 3-6 minut. Potom pelmeně vyndáme, necháme okapat, dáme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ukrajinské pelmeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ruské pelmeně, sibiřské pelmeně ukrajinské pelmeně, recept, hlavní jídla |