![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Těstoviny s listovým špenátem a slaninouKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 1 balení těstovin • 3 lžíce zakysané smetany • 2 vejce • 1 nebo 2 špenátové protlaky • 3 stroužky česneku • 150 g anglické slaniny • 1 cibule • sůl • pepř • sůl • máslo • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra Recept těstoviny s listovým špenátem a slaninou připravíme takto:
Slaninu rozkrájíme na malé kostičky a na másle opékáme dorůžova. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme do změknutí asi 20 minut. Pak přecedíme, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme. Než se těstoviny uvaří, oloupeme cibuli, nakrájíme najemno a smažíme na másle téměř dozlatova. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a ke směsi prolisujeme oloupaný česnek. Přilijeme velmi malé množství vody a špenát pod pokličkou dusíme asi 5 minut, než změkne a větší část vody se odpaří. Pak ke špenátu rozklepneme vajíčka a mícháme do jejich zhoustnutí. Nakonec přidáme 3 lžíce zakysané smetany, kterou necháme teplem jen rozpustit, již nevaříme. Uškvařenou slaninu na pánvi znovu přihřejeme. Na každou porci uvařených těstovin dáme špenátovou směs, posypeme slaninou a nastrouhaným sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Těstoviny s listovým špenátem a slaninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: podzimní těstoviny, selské těstoviny, hovězí závitky plněné slaninou, těstoviny s rajčatovou omáčkou, nudle se špenátem a lososem, zapečené těstoviny ( šunkofleky ), zabíjačkové těstoviny, těstoviny se zelím, platýz se slaninou, zapečené těstoviny s houbami v římském hrnci těstoviny s listovým špenátem a slaninou, recept, hlavní jídla |