KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept špenátové omelety potřebujeme tyto suroviny: • 250 ml mléka • 250 ml hladké mouky • půl lžičky kypřicího prášku • 750 g listového špenátu • 1 pórek bez zelené části • 2 lžíce oleje • 100 ml vývaru • sůl • pepř • špetka nastrouhaného muškátového oříšku • 200 g ovčího sýra • 125 ml minerálkym • 10 lžic přepuštěného másla • 5 lžic nastrouhaného parmezánu Recept špenátové omelety připravíme takto:
Ze 4 lžic másla, mouky, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme hladké lívancové těsto a necháme chvíli odležet. Špenát propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Na rozehřátém oleji orestujeme najemno nakrájený pórek, přidáme natrhaný špenát, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Pak osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Podušený špenát necháme okapat na sítku. Těsto rozředíme minerálkou a promícháme. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a z těsta postupně usmažíme přibližně 5 omelet a necháme je vychladnout. Pak na ně rozdělíme špenát a rozdrobený ovčí sýr, srolujeme, dáme do vymazanéého pekáčku, posypeme nastrouhaným parmezánem a zapečeme v troubě 15–20 minut při 225°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Špenátové omelety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špenátové karbanátky se sýrem, špenátové špagety, špenátové rizoto špenátové omelety, recept, hlavní jídla |