KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept šči potřebujeme tyto suroviny: • 1 pórek • 1 petržel • 1 mrkev • 1 bobkový list • 2 snítky kopru • 1 cibule • 250 g zelí • 2 rajčata • 750 ml vývaru • 150 g vařeného hovězího masa • 10 g máslo • hladká mouka • půlka celeru • mletý černý pepř • sůl Recept šči připravíme takto:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na plátky a zelí nakrájíme na čtverečky. Vývar přivedeme k varu. Nakrájenou mrkev, celer, cibuli a pórek vložíme do vařícího vývaru. Přidáme koření a pod pokličkou vaříme na malém plaménku asi 10 minut. Potom vývar procedíme, přidáme zelí, rajčata a vaříme asi 5 minut. Ruskou polévku Šči zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce povaříme. Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Ruskou polévku Šči povaříme ještě 2 minuty, přisolíme a posypeme drobně nakrájeným koprem nebo petrželkou.y. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šči II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: šči iii, šči šči ii, recept, polévky |