![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g telecího masa • 1 cibule • 1 sklenice kyselého zelí (omyté v horké vodě) • 2 l vývaru • máslo • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky • petrželka • bobkový list • mletý pepř Recept šči připravíme takto:
Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, zasypeme moukou a chvilku osmažíme. Přidáme kyselé zelí, ze kterého pořádně vytlačíme všechnu vodu. Přilijeme scezený vývar a přivedeme do varu. Pak přidáme maso, které jsme předtím 5-6 minut ovařili a nechali zase vychladnout. Do hrnce přidáme petrželku, bobkový list a špetku pepře. Vaříme na mírném ohni dvě a půl až tři hodiny. Před podáváním vyndáme maso z polévky, nakrájíme je na větší kostky, dáme je do polévkové mísy a nalijeme na ně polévku. Z povrchu polévky seberme tuk a vytáhneme petželku a bobkový list. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šči nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: šči ii, šči iii šči, recept, polévky |