KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Šči

Kategorie: polévky, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept šči potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g telecího masa
   • 1 cibule
   • 1 sklenice kyselého zelí (omyté v horké vodě)
   • 2 l vývaru
   • máslo
   • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
   • petrželka
   • bobkový list
   • mletý pepř
Recept šči připravíme takto:
Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, zasypeme moukou a chvilku osmažíme. Přidáme kyselé zelí, ze kterého pořádně vytlačíme všechnu vodu. Přilijeme scezený vývar a přivedeme do varu. Pak přidáme maso, které jsme předtím 5-6 minut ovařili a nechali zase vychladnout. Do hrnce přidáme petrželku, bobkový list a špetku pepře. Vaříme na mírném ohni dvě a půl až tři hodiny. Před podáváním vyndáme maso z polévky, nakrájíme je na větší kostky, dáme je do polévkové mísy a nalijeme na ně polévku. Z povrchu polévky seberme tuk a vytáhneme petželku a bobkový list.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Šči nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

šči ii, šči iii



šči, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz