KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept salát z čerstvých ryb potřebujeme tyto suroviny: • Čerstvá ryba (například 170 g jesetera nebo 190 g bílé ryby) • 50 g majonézy • 20 g citrónu Recept salát z čerstvých ryb připravíme takto:
Na ozdobu připravíme jeden plátek citrónu, olivy, vařenou mrkev nebo kyselé okurky, černý pepř, petržel, pórek nebo čerstvou cibuli. Do horkého rybího bujónu nebo horkého zeleninového odvaru se dá očištěná a umytá ryba. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Pak necháme i s bujónem vychladnout. Rybu zbavíme kostí a očistíme ji od kůže. Nakrájíme ji na plátky a smícháme s majonézou. Ochutíme citrónovou šťávou a solí. Uložíme na talíř a ozdobíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Salát z čerstvých ryb nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: letní salát s tresčími játry, řepný salát s ananasem, salát z celeru, cibule a mrkve, salát z chobotnice s brambory, staročeský kapří salát, okurkový salát s jogurtem, pikantní bramborový salát, bramborový salát se slaninou, čekankový salát s česnekem, vajíčkový salát salát z čerstvých ryb, recept, saláty |