KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept rýžové pirožky se žampióny a smetanou potřebujeme tyto suroviny: • 300 g hladké mouky • 80 g rýže • 80 g sterilovaných žampiónů • 5 vajec • 150 g smetany • 80 g másla • půl prášku do pečiva • sůl • pepř • kmín Recept rýžové pirožky se žampióny a smetanou připravíme takto:
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, máslo, 1 vejce a smetanu. Rýži uvaříme v osolené vodě, smícháme ji s žampióny, 3 vajíčky, osolíme a opepříme. Na válu vyválíme těsto, z kterého tvoříme obdélníky. Do středu každého dáme náplň, stočíme a potřeme bílkem. Posypeme kmínem a pečeme v troubě na pečícím papíře asi 15 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rýžové pirožky se žampióny a smetanou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: marinované žampióny, zapečené žampióny s masovou náplní, žampióny zapečené s telecím masem, smažené žampióny v šunkovém těstíčku, palačinky s povidly a zakysanou smetanou, rýžové lívance ii rýžové pirožky se žampióny a smetanou, recept, předkrmy |