KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rýžové pirožky se žampióny a smetanou

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rýžové pirožky se žampióny a smetanou potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g hladké mouky
   • 80 g rýže
   • 80 g sterilovaných žampiónů
   • 5 vajec
   • 150 g smetany
   • 80 g másla
   • půl prášku do pečiva
   • sůl
   • pepř
   • kmín
Recept rýžové pirožky se žampióny a smetanou připravíme takto:
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, máslo, 1 vejce a smetanu. Rýži uvaříme v osolené vodě, smícháme ji s žampióny, 3 vajíčky, osolíme a opepříme. Na válu vyválíme těsto, z kterého tvoříme obdélníky. Do středu každého dáme náplň, stočíme a potřeme bílkem. Posypeme kmínem a pečeme v troubě na pečícím papíře asi 15 minut.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Rýžové pirožky se žampióny a smetanou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

marinované žampióny, zapečené žampióny s masovou náplní, žampióny zapečené s telecím masem, smažené žampióny v šunkovém těstíčku, palačinky s povidly a zakysanou smetanou, rýžové lívance ii



rýžové pirožky se žampióny a smetanou, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz