KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zapečené žampióny s masovou náplní potřebujeme tyto suroviny: • 12 žampiónů • 2 lžíce oleje • 60 g strouhaného sýra • 200 g pečeného vepřového masa • 1 cibule • 2 lžíce oleje • 1 žloutek • 3 lžíce bílého vína • 1 lžička hladké mouky • 40 g strouhaného sýra • kari • worcester • sůl • 2 lžíce šťávy z pečeného masa Recept zapečené žampióny s masovou náplní připravíme takto:
Z o čištěných žampiónů odřízneme třeně a hlavičky trochu vyhloubíme. Hlavičky žampiónů osolíme a velmi krátce podusíme na oleji. Maso se šťávou umeleme a na masovém mlýnku. Drobně nakrájenou cibuli a jemně nakrájené žampiónové třeně osmažíme na oleji, zasypeme moukou, osmažíme, přidáme mleté maso, víno, koření a sůl a krátce podusíme. Do směsi vmícháme strouhaný sýr a žloutek a naplníme hlavičky žampiónů. Posypeme je strouhaným sýrem a zepečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě. Podáváme s dílky citrónu a se slaným pečivem V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečené žampióny s masovou náplní nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: žampióny zapečené s telecím masem, paprikové loďky s bramborovou náplní, smažené žampióny v šunkovém těstíčku, zapečené sýrové chlebíčky, vejce s lososovou náplní, zapečené jednohubky, palačinky s tvarohovou náplní, švestky plněné kozím sýrem zapečené v anglické slanině, zapečené housky s mletým masem, zapečené plněné cibule zapečené žampióny s masovou náplní, recept, předkrmy |