KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rybí krém s hráškem

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rybí krém s hráškem potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g rybích odřezků a vnitřností
   • 120 g vařených brambor
   • 150 g kořenové zeleniny
   • 60 g cibule
   • 50 g másla
   • 120 g zeleného hrášku
   • 2 vejce
   • sůl
   • muškátový květ
   • 150 ml smetany ke šlehání
   • petrželová nať
Recept rybí krém s hráškem připravíme takto:
Rybí odřezky, vnitřnosti a cibuli uvaříme v osolené vodě. Uvařené maso scedíme, obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme. Stejnoměrně nastrouhanou (nebo nakrájenou) kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli krátce osmahneme a podusíme na másle, okořeníme muškátovým květem, zalijeme vývarem z ryb a vaříme asi patnáct minut (až zelenina změkne). Pak přidáme část hrášku, vařené a jemně nastrouhané brambory, krátce povaříme a pak polévku důkladně rozmixujeme. Nakonec přidáme smetanu, obrané kousky rybího masa a nasekanou petrželovou nať. Podáváme s omeletkami připravenými z vajec, soli a hrášku.





rybí krém s hráškem, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz