KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rizoto quattro formaggi

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rizoto quattro formaggi potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g rýže
   • 200 ml vína
   • půlkaa cibule
   • 30 g eidamu
   • 30 g plísňového sýra
   • 30 g Nivy
   • 30 g parmezánu
   • olej
   • 1 kostka bujónu
   • 150 ml mléka
Recept rizoto quattro formaggi připravíme takto:
Na pánvi zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži a za stálého míchání osmahneme, dokud není průsvitná. Potom zalijeme vínem, necháme ho odpařit, přilijeme teplý vývar a rýži uvaříme do měkka. Podle potřeby přiléváme teplý vývar (rýže musí být stále pod hladinou vývaru a stále musí jemně vřít). Přilijeme mléko a zahřejeme. Následně do rýže přidáme všechny sýry (kromě parmezánu) nakrájené na malé kostičky a na malém ohni mícháme, dokud se nerozpustí. Rizoto musí být řídké až kašovité. Je-li příliš husté a lepkavé, přidáme mléko. Těsně před podáváním přimícháme nastrouhaný parmezán. Podle chuti servírujeme posypané suchými nebo čerstvými lístky petrželky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Rizoto quattro formaggi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

banánové rizoto po orientálsku, zapečené brambory quattro formaggi, chřestové rizoto s tyrolským špekem



rizoto quattro formaggi, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz