![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové kýty • 200 g rostlinného tuku • 100 g hladké mouky • 6 lžic mléka • 5 lžic nastrouhaných brambor • 4 ks stroužků česneku • 2 vejce • majoránka • mletý černý pepř • sůl Recept řízek v bramboráku připravíme takto:
Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Mírně naklepeme a osolíme. Oloupané brambory jemně nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu, přelijeme horkým mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, mletý černý pepř, majoránku, oloupaný prolisovaný česnek, hladkou mouku a dobře promícháme v hladké těstíčko. Podle potřeby můžeme dosolit. Maso obalíme v těstíčku a na rozpáleném rostinném tuku zvolna smažíme po obou stranách dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Řízek v bramboráku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečený krůtí řízek, řízek z nivy, carský řízek, krůtí řízek s cuketou, kuřecí řízek se slaninou, vepřový řízek v sýrovém těstíčku, novohradský řízek, studentský řízek, zeleninová směs v bramboráku, vepřový řízek v pikantní omáčce řízek v bramboráku, recept, hlavní jídla |