KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Novohradský řízek

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept novohradský řízek potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g vepřového masa
   • 1 cibule
   • 1 konzerva žampionů
   • 200 ml sterilovaného leča
   • 1 smetana na vaření
   • 1,5 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • 2 lžičky mleté ​​sladké papriky
   • olej
Recept novohradský řízek připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, posolíme a posypeme mletým pepřem. Maso z obou stran osmažíme na oleji a maso vyjmeme. Ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmažíme. Pak posypeme paprikou, zalijeme horkou vodou, přidáme maso, procezené žampiony a lečo a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Nakonec přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme.





novohradský řízek, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz