![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g žampionů • 100 g anglické slaniny • 1,5 dcl suchého bílého vína • máslo • sůl • pepř • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky Recept pečené žampiony na víně připravíme takto:
Žampiony důkladně otřeme vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a hlavičky žampionů na něm asi 3 minuty opékáme. Pak je naskládáme do zapékací misky. Nožičky hub velmi jemně nakrájíme, stejně jako slaninu, společně orestujeme na másle a rovnoměrně navrstvíme na hlavičky. Osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, zalijeme bílým vínem a pečeme při 180°C asi 30 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené žampiony na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chřestová omeleta se žampiony, žampióny zapečené s telecím masem, zapečené žampióny s masovou náplní, zapečené jednohubky, zapečené plněné cibule, toasty zapečené s nivou, plněné zapečené klobásy, zapečené špekáčky, avokádo zapečené se sýrem, švestky plněné kozím sýrem zapečené v anglické slanině pečené žampiony na víně, recept, předkrmy |