KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečené mladé koroptve

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečené mladé koroptve potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 mladé koroptve
   • 200 g slaniny
   • 200 g másla
   • 5 lžic vývaru
   • pár větviček šalvěje
   • sůl
   • 1 lžíce citronové šťávy
Recept pečené mladé koroptve připravíme takto:
Koroptve oškubeme, opálíme, vykucháme, opláchneme a pořádně osušíme. Každou koroptev natřeme solí a dovnitř vložíme dvě až tři větvičky šalvěje (pokud možno čerstvé). Slaninu nakrájíme na tenké plátky, kterými poté celé koroptve obtočíme a upevníme vše párátky. Vložíme do pekáče, zalijeme polovinou rozpuštěného másla a pečeme při 200°C asi půl hodiny. Během pečení je často poléváme máslem s výpekem. Z upečených koroptví sundáme slaninu a vytáhneme větvičky šalvěje. Zbylé máslo utřeme s citronovou šťávou, koroptve na prsou do kříže přeřízneme a do řezu vložíme citronové máslo. K vypečené šťávě přidáme vývar a zavaříme. Pečené koroptve uložené na míse zalijeme polovinou šťávy a zbylou dáme do omáčníku.





pečené mladé koroptve, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz