KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept opilé blumy v pomerančovém karamelu potřebujeme tyto suroviny: • 125 g čerstvých blum • 25 g cukru krupice • 1 lístek máty • špetka mletého kardamomu • 12 ml rumu • 75 ml šťávy z čerstvých pomerančů • 2 lžíce vanilkové zmerzliny Recept opilé blumy v pomerančovém karamelu připravíme takto:
Blumy omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme šťávou z čertstvých pomerančů a rumem, přidáme špetku mletého kardamomu a vyvaříme do zhoustnutí. Do směsi přidáme půlky blum, promícháme a necháme vychladnout. Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny a ozdobíme mátou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Opilé blumy v pomerančovém karamelu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: opilé kuličky, opilé jahodové řezy, čokoládový koláč s ořechy v karamelu, banány v karamelu opilé blumy v pomerančovém karamelu, recept, sladkosti |