KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Obwaldská zelná polévka

Kategorie: polévky, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept obwaldská zelná polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g bílého zelí
   • 100 g vařené šunky
   • 50 g slaniny
   • 2 cibule
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžička kmínu
   • sůl
   • pepř
   • 1 l masového vývaru
   • 50 g nastrouhaného sýra typu Gruyère
Recept obwaldská zelná polévka připravíme takto:
Zelí očistíme, listy otrháme a nakrájíme na jemné nudličky. Na rozehřátém másle osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidáme nakrájenou cibuli a lehce osmahneme. Přidáme nakrájené zelí a podusíme. Okořeníme kmínem a pepřem, přilijeme masový vývar, osolíme a přikryté vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Nakonec přidáme šunku nakrájenou na nudličky a ještě krátce povaříme. Při podávání porce obwaldské zelné polévky posypeme kmínem. Nastrouhaný sýr podáváme odděleně.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Obwaldská zelná polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

švýcarská zelná polévka, zelná polévka ii, zelná polévka s čočkou, zelná vepřová polévka pikant s houbami, zelná polévka, zelná polévka červená, zelná polévka se sójou, postní zelná polévka, zelná polévka s fazolemi



obwaldská zelná polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz