![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kuře cca 1 kg • 1 malá červená cibule • 150 g žampiónů • 20 g másla • 200 g vnitřku vinné klobásy • 1 vejce • sůl • pepř • majoránka • 1 stroužek česneku • 50 g strouhanky • slaná voda k potírání Recept nadívané norimberské kuře připravíme takto:
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozpustíme máslo a cibuli a houby na něm podusíme. Potom rozmícháme vnitřek vinné klobásy s vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou a přidáme prolisovaný česnek. Zahustíme strouhankou a vše důkladně promícháme. Kuře omyjeme, osušíme, dutinu naplníme připravenou nádivkou a zašijeme kuchyňskou nití. Povrch masa osolíme a opepříme. Kuře pečeme ve vyhřáté troubě za častého podlévání, dokud nemá kůrčičku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nadívané norimberské kuře nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuře á la svíčková, kuře pečené na zelí, čertovská kuřecí játra, kuřecí nákyp se sýrem, dušené kuře na zelenině, kuřecí nudličky se zeleninou, ztracená kuřecí játra, kuřecí játra v bramborových plackách, těstoviny se špenátem a kuřecím masem, kuřecí stehna s klobásou nadívané norimberské kuře, recept, hlavní jídla |