KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Moravské lokše

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept moravské lokše potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,1 kg brambor
   • 500 g hladké mouky
   • 1 vejce
   • 200 g kachního (husího) sádla
Recept moravské lokše připravíme takto:
Brambory uvaříme ve šlupce, pak je oloupeme, necháme vychladnout a jemně nastrouháme. Přidáme trochu soli, vejce, hladkou mouku a rozpuštěné sádlo a vypracujeme těsto. Z těsta připravíme přibližně 20 kuliček, které rozválíme na placku silnou asi 3 mm. Placky upečeme na suché pánvi nebo na plotně. Po upečení potřeme sádlem, srolujeme a můžeme podávat.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Moravské lokše nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

lokše



moravské lokše, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz