KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept medailonky z plece s tymiánem a jalovcem potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřové plece • sůl • špetka tymiánu • 3 kuličky jalovce • worcesterská omáčka • 2 lžíce oleje • 1 cibule • 1 lžíce hladké mouky Recept medailonky z plece s tymiánem a jalovcem připravíme takto:
Vepřovou plec bez kosti a kůže omyjeme a nakrájíme na malé plátky, naklepeme je, nasekneme po obvodu, osolíme, posypeme směsí tymiánu a rozdrceného jalovce a pokapeme worcesterskou omáčkou. Na pánvi na rozpáleném oleji plátky masa z obou stran zprudka opečeme a pak vyjmeme. Zmírníme plamen a do pánve nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme, pak zalijeme vodou, promícháme, přivedeme k varu, dáme zpět plátky masa a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, výpek scedíme a případně ještě osolíme a dochutíme worcesterskou omáčkou. Na talíři přelijeme plátky masa hotovou šťávou a podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Medailonky z plece s tymiánem a jalovcem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: medailonky s uzeným sýrem a lečem, vepřové medailonky s paprikami medailonky z plece s tymiánem a jalovcem, recept, speciality |