![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 kuřecí stehna • 5 dcl světlého piva • 2 lžíce oleje • 2 lžíce másla • 2 dcl kuřecího vývaru • 1 dcl sladké smetany • 100 g žampionů • 2 šalotky • 1 lžíce citronové šťávy • sůl • pepř Recept kuře v pivní omáčce připravíme takto:
Kuřecí stehna opepříme, vydatně osolíme a na rozehřátém oleji s polovinou másla opečeme ze všech stran. Až budou stehna dozlatova opečená ze všech stran, přidáme na tenké plátky nakrájenou šalotku, zalijeme pivem a necháme ho zredukovat na polovinu (přitom neustále stehna obracíme). Pak zalijeme kuřecím vývarem a přikryté povaříme doměkka (asi 20 minut). Potom přilijeme smetanu a vaříme asi dvě minuty. Hotová stehna vyjmeme z kastrolu a uchováme v teple. Na zbytku másla osmahneme na tenké plátky nakrájené žampiony (které jsme předtím pokapali citronovou šťávou a opepřili) a přidáme je do omáčky. Kuře v pivní omáčce podáváme s vařenou rýží nebo noky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře v pivní omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuře s pomerančem a vlašským ořechem, kuřecí nákyp s kysaným zelím, hovězí maso v rajské omáčce, fazole v rajčatové omáčce, přírodní kuřecí závitek s kapustou, ďábelské kuře, pečená kuřecí stehna s rajčaty, kuře v pivní omáčce, bleskové kuře, losos v křenové omáčce kuře v pivní omáčce, recept, hlavní jídla |