KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kuře nadívané játrovou paštikou potřebujeme tyto suroviny: • 1 kuře • 100 g játrové paštiky • 100 mletého veprového masa • 1 dcl bílého vína • 2 žloutky • 3 plátky toastového chleba • sůl • pepř • 4 lžíce olivového oleje • 1 lžíce nasekaných mandlí • 1 lžíce nasekané petrželky • 1 lžíce hladké mouky Recept kuře nadívané játrovou paštikou připravíme takto:
Kuře vykostíme a rozložíme na plát. Na kůži ponecháme pruh masa silný asi 1 cm, ostatní maso odkrojíme a umeleme společně s paštikou a vepřovým masem. K mletému masu přidáme mandle, kostičky toastového chleba namočené ve víně, žloutky a petrželku, řádně promícháme a dochutíme solí. Nádivku dáme na střed vykostěného kuřete, srolujeme, roládu potřeme olejem, pevně zabalíme do alobalu a konce smotáme jako obal bonbónu. Dáme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 180°C. Zbylé kuřecí kosti nasekáme na kousky, dáme do druhého pekáče, přidáme máslo a pečeme v troubě společně s roládou. Až jsou kosti upečené dozlatova, poprášíme je moukou, promícháme, necháme krátce zhnědnout, pak podlijeme 2 dcl vody a dál pečeme. Upečenou roládu vybalíme z alobalu a nakrájíme na plátky. Šťávu scedíme a přidáme sůl a kousek másla na zjemnění. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře nadívané játrovou paštikou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí závitky s nivou, vlašskými ořechy a pečenými brambory, pečené kuře, povltavské kuře, kuře s kopřivovou nádivkou, kuřecí nákyp s kysaným zelím, kuřecí prsa na červeném víně, kanadské kuře, srbské kuře, pečené kuře s rýžovými košíčky, kuřecí stehna na zelí kuře nadívané játrovou paštikou, recept, hlavní jídla |