![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • brambory • 500 g měkkého tvarohu • 500 g polohrubé mouky • cibule (čím více • tím lépe) • tuk • mléko • sůl • pepř Recept krušnohorské brambrdle připravíme takto:
Nejprve připravíme náplň tak, že uvaříme brambory, slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, rozmačkáme na kaši a smícháme s polovinou tvarohu a osolíme a opepříme. "Smetánku" připravíme smícháním zbylé poloviny tvarohu s mlékem a troškou soli. Mouku smícháme s vodou, až vznikne těsto, osolíme, opepříme, pak z těsta vyválíme plát a vykrajujeme malé placky. Na placky klademe náplň a přehnutím vytvoříme pirohy. Pirohy vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou nahoru. Pak je vyndáme a necháme odkapat. Na pánvi na tuku osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli. Pirohy dobře promícháme s cibulí. Takto obalené cibulí je namáčíme do "smetánky" a jíme rukama. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krušnohorské brambrdle nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krušnohorské brambory krušnohorské brambrdle, recept, hlavní jídla |