KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kostičky s fazolovými lusky potřebujeme tyto suroviny: • 800 g jehněčí plece • 600 g sterilovaných zelených fazolových lusků ve slaném nálevu • 4 cibule 250 ml kysané smetany • sůl • 1 lžíce sladké mleté papriky • 2 lžíce sádla • 1 lžíce sójové omáčky • 50 g hladké mouky Recept kostičky s fazolovými lusky připravíme takto:
Maso omyjeme, osolíme a nakrájíme na kostky. Fazolky scedíme, necháme odkapat a překrojíme. V hrnci na rozpuštěném sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso, osolíme, zasypeme paprikou, promícháme a orestujeme. Pak podlijeme vodou a vaříme. Až je maso měkké, přidáme fazolky a krátce povaříme. V hrnku rozkvedláme mouku s vodou, uvařený pokrm zahustíme a krátce povaříme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, přimícháme smetanu a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kostičky s fazolovými lusky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní vepřové kostičky s sherry omáčkou, fazolové lusky dušené na slanině kostičky s fazolovými lusky, recept, speciality |