KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kaldoun potřebujeme tyto suroviny: • drůbky z kachny (krky + křídla + žaludky) • 80 g širokých nudlí • 100 g kořenové zeleniny • 2 lžíce másla • 1 malá cibule • 1 lžíce hladké mouky • sůl • mletý bílý pepř • muškátový oříšek • 1 vaječný žloutek • 65 ml mléka • čerstvá petrželka Recept kaldoun připravíme takto:
Drůbky řádně očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na másle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme přecezeným vývarem, jíšku dobře rozmícháme, okořeníme a povaříme. Pak přidáme maso zbavené kostí a zeleninu zbylou z přecezeného vývaru. Vložíme předem uvařené široké nudle. Nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Porce polévky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kaldoun nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: husí kaldoun kaldoun, recept, polévky |