KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kaldoun

Kategorie: polévky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kaldoun potřebujeme tyto suroviny:

   • drůbky z kachny (krky + křídla + žaludky)
   • 80 g širokých nudlí
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 2 lžíce másla
   • 1 malá cibule
   • 1 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • mletý bílý pepř
   • muškátový oříšek
   • 1 vaječný žloutek
   • 65 ml mléka
   • čerstvá petrželka
Recept kaldoun připravíme takto:
Drůbky řádně očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na másle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme přecezeným vývarem, jíšku dobře rozmícháme, okořeníme a povaříme. Pak přidáme maso zbavené kostí a zeleninu zbylou z přecezeného vývaru. Vložíme předem uvařené široké nudle. Nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Porce polévky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kaldoun nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

husí kaldoun



kaldoun, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz