KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Husí kaldoun

Kategorie: polévky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept husí kaldoun potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g drůbežích drobů
   • 50 g cibule
   • 50 g květáku
   • 150 g kořenové zeleniny
   • 50 g másla
   • 10 g hladké mouky
   • vývar z husy
   • 100 ml smetany
   • sůl
   • mletý pepř
   • kmín celý
   • kmín mletý
   • muškátový oříšek
   • divoké koření
   • velkolistá petržel
Recept husí kaldoun připravíme takto:
Z husích skeletů, divokého koření a kořenové zeleniny uděláme dobrý vývar. Zvlášť si uvaříme droby, které po uvaření očistíme. Na másle zpěníme květák s celým kmínem, přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel a zalijeme připraveným vývarem ze skeletů a drobů. Zahustíme máslovou jíškou a povaříme (nejméně 25 minut). Ke konci vaření přidáme smetanu a nakrájené droby. Nakonec do polévky nastrouháme muškátový oříšek a dohutíme solí a pepřem. Podáváme s širokými nudlemi a nasekanou velkolistou petrželí.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Husí kaldoun nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

ruská husí polévka, kaldoun



husí kaldoun, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz