KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept husí kaldoun potřebujeme tyto suroviny: • 200 g drůbežích drobů • 50 g cibule • 50 g květáku • 150 g kořenové zeleniny • 50 g másla • 10 g hladké mouky • vývar z husy • 100 ml smetany • sůl • mletý pepř • kmín celý • kmín mletý • muškátový oříšek • divoké koření • velkolistá petržel Recept husí kaldoun připravíme takto:
Z husích skeletů, divokého koření a kořenové zeleniny uděláme dobrý vývar. Zvlášť si uvaříme droby, které po uvaření očistíme. Na másle zpěníme květák s celým kmínem, přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel a zalijeme připraveným vývarem ze skeletů a drobů. Zahustíme máslovou jíškou a povaříme (nejméně 25 minut). Ke konci vaření přidáme smetanu a nakrájené droby. Nakonec do polévky nastrouháme muškátový oříšek a dohutíme solí a pepřem. Podáváme s širokými nudlemi a nasekanou velkolistou petrželí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Husí kaldoun nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ruská husí polévka, kaldoun husí kaldoun, recept, polévky |