KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kadeřavý salát se ztracenými vejci

Kategorie: saláty, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kadeřavý salát se ztracenými vejci potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kadeřavý salát
   • 1 svazeček jarní cibulky
   • 5 lžic bylinkového octa
   • 4 lžíce oleje z kukuřičných klíčků
   • na špičku nože bylinkové hořčice
   • na špičku nože strouhaného křenu
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • 150 g slaniny v tenkých plátcích
   • 4 vejce
Recept kadeřavý salát se ztracenými vejci připravíme takto:
Salát očistíme, omyjeme, důkladně otřepeme a nakrájíme na menší kousky, které upravíme na čtyři velké talíře. Očistíme jarní cibulky, opláchneme je, nakrájíme na kolečka a posypeme jimi salát. Zálivku rozmícháme metlou ze 2 lžic octa, 2 lžic oleje, hořčice, křenu, soli a pepře. Nakapeme ji na porce. Ve velké, hluboké pánvi přivedeme k varu asi 8 cm sloupec vody se 3 lžícemi octa. Ve druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a z obou stran v něm osmažíme plátky slaniny. Vajíčka po jednom rozklepneme do naběračky a opatrně je necháme sklouznout do vroucí vody. Dvěma velkými lžícemi opatrně přidržujeme bílek nad žloutkem, dokud směs nezačne tuhnout. Pak snížíme teplotu, aby voda jen mírně bublala. Vajíčka vaříme 4-5 minut, pak je vyjmeme, necháme okapat a ořízneme kraje. Vejce osolíme, opepříme a spolu s horkou slaninou upravíme na porce salátu a ihned podáváme.





kadeřavý salát se ztracenými vejci, recept, saláty


©2024KucharkaRecepty.cz