KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí kotletky s rybízem potřebujeme tyto suroviny: • 8 očištěných jehněčích kotlet • 2 lžíce želé z červeného rybízu • 2 lžíce mátového želé • nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho pomeranče • čerstvý rozmarýn • na přílohu: 0,5 kg celeru • 0,5 kg brambor • 2 lžíce másla • 2 lžíce smetany • sůl • pepř Recept jehněčí kotletky s rybízem připravíme takto:
Celer nakrájíme na kostičky a povaříme ho spolu s nakrájenými brambory cca 20 minut. Potom vodu slijeme, přimícháme smetanu, máslo a tymián, opepříme a našťoucháme. Rybízové želé v kastrůlku rozpustíme a povaříme spolu s pomerančovou kůrou a šťávou tak, aby se odpařila přebytečná tekutina. Kotletky důkladně osolíme a okořeníme, položíme na rozpálený gril, potřeme na vrchní straně rybízovým želé a opékáme 3-5 minut. Potom maso obrátíme, potřeme zbytkem želé a pečeme 3-5 minut z druhé strany. Jehněčí ozdobíme rozmarýnem a podáváme se zeleninovou směsí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kotletky s rybízem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí přírodní řízky, minutkový jehněčí guláš s lečem, španělské jehněčí kotlety , jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem, jehněčí plátek na zelených fazolkách jehněčí kotletky s rybízem, recept, minutky |