KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kotletky s rybízem

Kategorie: minutky, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí kotletky s rybízem potřebujeme tyto suroviny:

   • 8 očištěných jehněčích kotlet
   • 2 lžíce želé z červeného rybízu
   • 2 lžíce mátového želé
   • nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho pomeranče
   • čerstvý rozmarýn
   • na přílohu: 0,5 kg celeru
   • 0,5 kg brambor
   • 2 lžíce másla
   • 2 lžíce smetany
   • sůl
   • pepř
Recept jehněčí kotletky s rybízem připravíme takto:
Celer nakrájíme na kostičky a povaříme ho spolu s nakrájenými brambory cca 20 minut. Potom vodu slijeme, přimícháme smetanu, máslo a tymián, opepříme a našťoucháme. Rybízové želé v kastrůlku rozpustíme a povaříme spolu s pomerančovou kůrou a šťávou tak, aby se odpařila přebytečná tekutina. Kotletky důkladně osolíme a okořeníme, položíme na rozpálený gril, potřeme na vrchní straně rybízovým želé a opékáme 3-5 minut. Potom maso obrátíme, potřeme zbytkem želé a pečeme 3-5 minut z druhé strany. Jehněčí ozdobíme rozmarýnem a podáváme se zeleninovou směsí.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kotletky s rybízem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jehněčí přírodní řízky, minutkový jehněčí guláš s lečem, španělské jehněčí kotlety , jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem, jehněčí plátek na zelených fazolkách



jehněčí kotletky s rybízem, recept, minutky


©2024KucharkaRecepty.cz