KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jablka pečená po staročesku

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jablka pečená po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g jablek
   • 150 g vařeného uzeného jazyka
   • 180 g másla
   • 100 g jader vlašských ořechů
   • 60 g bílé strouhanky
   • 50 g medu
   • 4 vejce
   • 1 dcl bílého přírodního vína
Recept jablka pečená po staročesku připravíme takto:
Jablka na vrchu skrojíme, odstraníme jádřinec a co nejvíce vyhloubíme. Vzniklý tvor naplníme touto směsí nasekaných ořechů smíchaných s medem, žloutky a strouhankou. Jablka naplníme tak, aby náplň nesahala až k povrchu. Na náplň vložíme plátek jazyka, kousek másla, pokapeme vínem a potřeme ušlehanými bílky, do nichž jsme přidali trochu jemné strouhanky a upečeme. Při pečení potíráme jablka máslem a bílým vínem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jablka pečená po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr na modro po staročesku, pečená žabí stehýnka, hořící chalupářská jablka, krůtí prsa zapečená se zeleninou, zapečená rajčata se žampióny a rýží, divoká kachna pečená na bylinkách



jablka pečená po staročesku, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz