KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jablečný džem se skořicí

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jablečný džem se skořicí potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g jablek
   • 300 g želírovacího cukru
   • 0,25 l jablečného moštu
   • 4 lžíce rumu
   • celá skořice
   • hvězdičkové koření
   • 1 lžička kyseliny citronové
Recept jablečný džem se skořicí připravíme takto:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky, zalijeme moštem, přidáme celou skořici a hvězdičkové koření a dáme vařit. Postupně přidáváme cukr a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme kyselinu citronovou a rum, promícháme a ještě krátce povaříme. Pak vyndáme celé koření. Horký džem naplníme do čistých skleniček, uzavřeme a sterilujeme 10 minut při 85°C. Pak skleničky vyndáme, otočíme víčky dolů a necháme vychladnout.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jablečný džem se skořicí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

banánový džem ii, brusinkový džem, malinový džem, jahodovo-banánový džem, banánový džem, dýňový džem ii, rybízový džem (v domácí pekárně), fíkový džem, šípkový džem, pomerančový džem



jablečný džem se skořicí, recept, kompoty, marmelády


©2024KucharkaRecepty.cz