KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept italský štrůdl potřebujeme tyto suroviny: • 300 g polohrubé mouky • 300 g práškový cukr • kypřící prášek • na náplň: 2 tvarohy + balíček rozinek + kysaná smetana + cukr krystal • na vrchní směs: 4 vejce + 5 dcl mléka + 100g rozpuštěného másla + vanilka Recept italský štrůdl připravíme takto:
Mouku, cukr a kypřící prášek spolu smícháme a rozdělíme na polovinu. První polovinu směsi vysypeme na plech. Smícháme tvaroh, rozinky a cukr, vysypeme na první polovinu mouky a zalijeme kysanou smetanou. Vysypeme druhou část směsi. Vejce rozmícháme s vanilkou, rozehřátým máslem a mlékem a pomalu nalijeme na směs. Pečeme při 170°C asi 35 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Italský štrůdl nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pivní štrůdl, italský jahodový krém, tvarohový štrůdl, balkánský štrůdl, jablečný štrůdl s jogurtem (závin), kynutý švestkový štrůdl, jablečno-banánový štrůdl (závin), štrůdl z tvarohového těsta italský štrůdl, recept, sladkosti |