KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hruškové vdolky potřebujeme tyto suroviny: • 400 g hladké mouky • 15 g droždí • asi 150 ml smetany • 20-30 g cukru • 50 g másla • 1 vejce • sůl • mouka na vyválení • na náplň: 300 g hrušek + 3-4 lžíce cukru + měkký tvaroh + 200 ml kysané smetany + práškový cukr Recept hruškové vdolky připravíme takto:
Do mísy prosijeme mouku, do ní uděláme důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažné smetany a dáme na teplé místo lehce nakynout. Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a zbytek ohřáté smetany, dobře propracujeme na hladké vláčné těsto, nádobu přikryjeme utěrkou a opět dáme na teplé místo dostatečně vykynout. Pak těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 12 dílů, které zakulatíme a vytvarujeme na placky. Necháme je opět krátce vykynout a v troubě na pečicím plechu po obou stranách opečeme. Vdolky pak doplníme rozvařenými hruškami s cukrem, posypeme tvarohem a přelijeme kysanou smetanou. Podle chuti posypeme práškovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hruškové vdolky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: valašské vdolky, vdolky se skořicí, skořicové vdolky, tvarohové vdolky, vdolky s ostružinovým krémem hruškové vdolky, recept, sladkosti |