KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept holandské třešně potřebujeme tyto suroviny: • 300 g listového těsta • 1 třešňový kompot • 2 lžíce Maizeny • 2 lžíce práškového cukru • 500 ml šlehačky • 2 ztužovače šlehačky • 3 lžíce práškového cukru • 2 balíčky vanilínového cukru • na polevu: 150 g práškového cukru + 1 lžíce citrónové šťávy + 2 lžíce kompotové šťávy nebo ovocného sirupu Recept holandské třešně připravíme takto:
Těsto vyválíme na pomoučené desce do obdélníkového tvaru, přendáme na plech opláchnutý studenou vodou, propícháme vidličkou a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Ještě horké těsto rozřežeme ostrým nožem na dva 10 cm široké pásy. Třešňový kompot přecedíme a 250 ml kompotové šťávy přivedeme do varu. V 50 ml kompotové šťávy rozmícháme 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce práškového cukru, vlijeme do horké šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik pěkných kompotových třešní odložíme na ozdobu, ostatní vmícháme do uvařené směsi a necháme vychladnout. Vychlazenou třešňovou náplň natřeme na jeden pás těsta. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, práškovým a vanilínovým cukrem dotuha. Nahrubo natřeme na třešňovou náplň a necháme v chladu ztuhnout. Práškový cukr rozmícháme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi kompotové šťávy do hladka. Polevou potřeme druhý plát těsta a nakrájíme ho na čtverce. Na ztuhnutou šlehačku pokládáme čtverce těsta, řezy nakrájíme a ozdobíme ztuhlou šlehačkou a třešní. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandské třešně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tvarohový koláč s třešněmi recept, karamelové třešně se zmrzlinou, závin s třešněmi a tvarohem, mandlové kuličky s třešněmi, karamelový pohár s třešněmi, piškotové lívance s třešněmi, zmrzlinový pohár s třešněmi, ovesné vločky s třešněmi, koláč s třešněmi, holandské koblihy holandské třešně, recept, sladkosti |