KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Holandské třešně

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept holandské třešně potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g listového těsta
   • 1 třešňový kompot
   • 2 lžíce Maizeny
   • 2 lžíce práškového cukru
   • 500 ml šlehačky
   • 2 ztužovače šlehačky
   • 3 lžíce práškového cukru
   • 2 balíčky vanilínového cukru
   • na polevu: 150 g práškového cukru + 1 lžíce citrónové šťávy + 2 lžíce kompotové šťávy nebo ovocného sirupu
Recept holandské třešně připravíme takto:
Těsto vyválíme na pomoučené desce do obdélníkového tvaru, přendáme na plech opláchnutý studenou vodou, propícháme vidličkou a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Ještě horké těsto rozřežeme ostrým nožem na dva 10 cm široké pásy. Třešňový kompot přecedíme a 250 ml kompotové šťávy přivedeme do varu. V 50 ml kompotové šťávy rozmícháme 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce práškového cukru, vlijeme do horké šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik pěkných kompotových třešní odložíme na ozdobu, ostatní vmícháme do uvařené směsi a necháme vychladnout. Vychlazenou třešňovou náplň natřeme na jeden pás těsta. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, práškovým a vanilínovým cukrem dotuha. Nahrubo natřeme na třešňovou náplň a necháme v chladu ztuhnout. Práškový cukr rozmícháme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi kompotové šťávy do hladka. Polevou potřeme druhý plát těsta a nakrájíme ho na čtverce. Na ztuhnutou šlehačku pokládáme čtverce těsta, řezy nakrájíme a ozdobíme ztuhlou šlehačkou a třešní.





holandské třešně, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz