KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept halibut s česnekem potřebujeme tyto suroviny: • 4 filety z halibuta bez kůže (po 200–250 g) • na marinádu: 6 stroužků česneku nahrubo nakrájených + 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru + 1 lžička čerstvých lístků koriandru + 3 lžíce cukru + 3 lžíce sójové omáčky + 3 lžíce suchého sherry + 3 lžíce olivového oleje + 1 lžička hrubé soli + 1 lžička černého mletého pepře Recept halibut s česnekem připravíme takto:
Rybí maso opláchneme a osušíme. Česnek, koriandrové lístky, zázvor a cukr roztlučeme paličkou v hmoždíři nebo rozmixujeme. Vmícháme sójovou omáčku, olej, sůl a pepř. Marinádu naneseme lžící na obě strany filetů, přikryjeme fólií a necháme nejméně 30 minut v chladu uležet. Během marinování rybu dvakrát otočíme. Gril na rozpálíme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem a grilujeme 4–6 minut z každé strany, až budou obě hnědé a propečené (porce před obracením potřeme olejem). Hotovou rybu poznáme tak, že ji stlačíme prstem, a dělí-li se na lístečky, je zcela propečená. V naší kuchařce bylo kromě receptu Halibut s česnekem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí prsa na víně s česnekem, bramborový guláš s medvědím česnekem, pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, mexická rýže s chilli a česnekem, skopová kýta s česnekem, pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami, sicilské špagety s česnekem a sýrem, špenátová rýže s česnekem a petrželkou, dušená tykev s česnekem a rajčaty halibut s česnekem, recept, hlavní jídla |