KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Halibut s česnekem

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept halibut s česnekem potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 filety z halibuta bez kůže (po 200–250 g)
   • na marinádu: 6 stroužků česneku nahrubo nakrájených + 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru + 1 lžička čerstvých lístků koriandru + 3 lžíce cukru + 3 lžíce sójové omáčky + 3 lžíce suchého sherry + 3 lžíce olivového oleje + 1 lžička hrubé soli + 1 lžička černého mletého pepře
Recept halibut s česnekem připravíme takto:
Rybí maso opláchneme a osušíme. Česnek, koriandrové lístky, zázvor a cukr roztlučeme paličkou v hmoždíři nebo rozmixujeme. Vmícháme sójovou omáčku, olej, sůl a pepř. Marinádu naneseme lžící na obě strany filetů, přikryjeme fólií a necháme nejméně 30 minut v chladu uležet. Během marinování rybu dvakrát otočíme. Gril na rozpálíme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem a grilujeme 4–6 minut z každé strany, až budou obě hnědé a propečené (porce před obracením potřeme olejem). Hotovou rybu poznáme tak, že ji stlačíme prstem, a dělí-li se na lístečky, je zcela propečená.





halibut s česnekem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz