KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouzský velikonoční salát

Kategorie: saláty, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzský velikonoční salát potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g brambor
   • 100 g mrkve
   • 50 g celeru
   • 50 g nakládaných okurek
   • 25 g sterilovaného hrášku
   • 150 g kyselých jablek
   • 2 svazku pažitky
   • šťáva z 1 citrónu
   • 1 lžička octa
   • 1 lžička plnotučné hořčice
   • špetka cukru
   • sůl
   • pepř
   • 100 g majonézy
Recept francouzský velikonoční salát připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce (asi 15 minut), scedíme, ochladíme pod studenou vodou a oloupeme. Mrkev a celer uvaříme samostatně v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupané brambory, mrkev, celer, jablka a okurky pokrájíme na kostičky a přidáme okapaný hrášek. V misce rozmícháme majonézu s hořčicí, octem, cukrem, kořením a solí a necháme odležet. Pak přidáme k zelenině a promícháme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzský velikonoční salát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

sójový salát, salát s červenou řepou, chilský bramborový salát, salát z melounů a liči, velikonoční salát, bramborovo-řepný salát, salát z uzené kýty, podzimní salát, zeleninový salát s houbami, fazolový salát s tuňákem



francouzský velikonoční salát, recept, saláty


©2024KucharkaRecepty.cz