![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 100 g brambor • 100 g mrkve • 50 g celeru • 50 g nakládaných okurek • 25 g sterilovaného hrášku • 150 g kyselých jablek • 2 svazku pažitky • šťáva z 1 citrónu • 1 lžička octa • 1 lžička plnotučné hořčice • špetka cukru • sůl • pepř • 100 g majonézy Recept francouzský velikonoční salát připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce (asi 15 minut), scedíme, ochladíme pod studenou vodou a oloupeme. Mrkev a celer uvaříme samostatně v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupané brambory, mrkev, celer, jablka a okurky pokrájíme na kostičky a přidáme okapaný hrášek. V misce rozmícháme majonézu s hořčicí, octem, cukrem, kořením a solí a necháme odležet. Pak přidáme k zelenině a promícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzský velikonoční salát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: celerový salát s cibulí, salát rumcajs, salát z brambor a cibule, rajčatový salát s bazalkou, celerový salát s ořechy, moravský bramborový salát, lehký salát s krevetami, čekankový salát s nivou a zakysanou smetanou, karibský kuřecí salát, bramborový salát s rucolou, olivami a sýrem francouzský velikonoční salát, recept, saláty |