KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Flambovaný jablečný salát s vlašskými ořechy

Kategorie: saláty

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept flambovaný jablečný salát s vlašskými ořechy potřebujeme tyto suroviny:

   • 6 kyselejších křehkých jablek
   • 2 lžíce citronové šťávy
   • 100 ml suchého bílého vína
   • 1 lžíce hnědého cukru
   • 2 lžíce rozinek
   • 1 vanilkový lusk
   • 50 g vlašských ořechů
   • 2 lžíce zakysané smetany
   • 50 ml calvadosu
Recept flambovaný jablečný salát s vlašskými ořechy připravíme takto:
Jablka rozkrájíme na čtvrtky, oloupeme je a zbavíme jader. Čtvrtky ještě nakrájíme na menší kousky a vložíme je do hrnce. Přidáme citronovou šťávu, bílé víno, hnědý cukr a rozinky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábeme z něj dřeň. Lusk i dřeň přidáme k jablkům a vše přivedeme do varu. Pod pokličkou jablka 4 až 5 minut podusíme - měla by být měkká, ale nesmí se rozpadat. Hrnec odstavíme z plotny. Odstraníme vanilkový lusk, jablka slijeme a vývar uschováme. Vlašská jádra nahrubo rozsekáme. Do tekutiny vmícháme zakysanou smetanu a krém rozdělíme na dezertní talířky. Ořechy a jablka promícháme, vše upravíme na talířky. Calvados mírně zahřejeme, po porcích ho zapálíme v kovové naběračce a nalijeme na každou porci jablečného salátu.





flambovaný jablečný salát s vlašskými ořechy, recept, saláty


©2024KucharkaRecepty.cz